Oefentherapie Cesar / Mensendiek

Wat is oefentherapie Cesar-Mensendieck?

Oefentherapie C/M is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een ongunstig houdings- en bewegingsgewoonte, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Ervaringen van cliënten, evenals diverse onderzoeken, wijzen uit dat met oefenthereapie Cesar/Mensendieck vaak zeer goede resultaten worden behaald.

De behandeling

De oorzaak van uw klacht wordt onderzocht en van daaruit wordt een behandelplan opgesteld. De oefentherapeut C/M maakt u bewust van uw houding, manier van bewegen of ademgewoonte in relatie tot uw klachten. U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in de meest optimale conditie door het doen van oefeningen.
U ontdekt hoe u uw (werk) houding en manier van bewegen kunt verbeteren en zo een bijdrage kunt leveren aan het verminderen van uw klachten. U leert met uw klachten om te gaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. De behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en adviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven, thuissituatie en hobby's/sport.

Gezondheidscentrum De Entree

Geert Groteplein 42D
1813 BM Alkmaar

Direct een afspraak maken?

mail ons,
vul het contactformulier in,
of bel 072-5123744

Je kunt ons ook volgen op Facebook

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars